blijf up to date

Afwezigheid wegens ziekte in stijgende lijn

lemon-926722_640.jpg

Momenteel heerst er enig optimisme omdat de mate van stijging afneemt. Dit blijkt uit cijfers van meer dan 620.000 werknemers uit bijna 18.000 Belgische bedrijven in de privésector.

Het totale absenteïsme steeg in 2016 van 0,12% naar 5,52%. Dit betekent dat op de honderd te werken dagen een werknemer gemiddeld 5,52 dagen thuis zat door ziekte. Het kort verzuim kende in 2015 een stijging van 2,69% naar 2,64% in 2016. Ook het aanhoudend ziekteverzuim steeg van 2,81% naar 2,88%.

In 2016 bereikte het ziekteverzuim het hoogste punt en is tot op vandaag een zorg voor de arbeidsmarkt. Ondanks alles kan er positief gekeken worden naar de toekomst omdat de stijging van het ziekteverzuim stagneert. Om een verdere toename te vermijden, trekken zowel ondernemingen als de overheid hieruit hun conclusies.

Zo zijn er nieuwe maatregelingen getroffen om langdurige afwezigheid wegens ziekte te ondersteunen naar een voorlopige of aangepaste job. 2017 is het jaar waarin er specifieke trajecten voorzien zijn met de focus op een re-integratie van een zieke werknemer. Op die manier kunnen langdurig zieken op hun eigen tempo opnieuw aan het werk gaan, met behoud van hun ziekte-uitkering.

Langdurig zieke werknemers hebben het vaak moeilijk om na enige tijd weer in het werkleven te stappen. Door als werkgever gewoonweg in contact te blijven, wordt de kans op een positieve re-integratie aanzienlijk verhoogd (92%).

Schrijf je in op de NOA trainings blog

Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail