blijf up to date

EU wil vakbekwaamheidsopleidingen moderniseren

truck-1501222_640.jpg

De Europese Commissie heeft een voorstel ingediend ter actualisering en verduidelijking van de regels omtrent de vakbekwaamheid, de opleiding en de nascholing van vrachtwagen- en buschauffeurs. Met dit voorstel wil de Europese Commissie bijdragen aan een verhoogde verkeersveiligheid en aan het vergemakkelijken van de mobiliteit voor beroepsmatige bestuurders.

De grootste veranderingen die zullen doorgevoerd worden, hebben te maken met de modernisering van de training met meer aandacht voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers en de optimalisering van het brandstofverbruik. Verder zal er een betere erkenning van de training in een andere EU-lidstaat komen.

Commissaris voor Transport, Violeta Bulc, vindt dat er een andere insteek nodig is als Europa haar strategische doelstelling van halvering van het aantal verkeersdoden tegen 2020 wil bereiken. Een gemoderniseerde opleiding moet een gunstig effect hebben op de verkeersveiligheid.

Momenteel wordt het voorstel onderzocht door het Europees Parlement en de 28 EU-lidstaten in akkoord met de wetgevingsprocedure van de EU.

Schrijf je in op de NOA trainings blog

Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail