blijf up to date

3 belangrijke redenen waarom je best nu start met de inplanning van je vakbekwaamheidsopleidingen

Vakbekwaamheid

Vakbekwaamheid voor vrachtwagenchauffeurs
Code95/ Nascholingen

3 belangrijke redenen waarom je best nu start
met de inplanning van deze opleidingen

Als vrachtwagenbestuurder moet je je rijbewijs om de 5 jaar vernieuwen.  Wanneer je bezoldigd vervoer voor derden uitoefent, ben je verplicht om je Code95 (vakbekwaamheid) te hebben.  Vrachtwagenbestuurders dienen telkens tegen de “vervaldatum” van hun rijbewijs 5 nascholingen te volgen in een erkend opleidingscentrum zoals NOA Trainings.

WAAROM TIJDIG STARTEN MET DE INPLANNING VAN JE OPLEIDINGEN?

  1. Je bent zeker van je plaats (en dat je tijdig klaar zal zijn voor de verlenging van je rijbewijs)
  2. Spreiding van de opleidingsdagen
  3. Spreiding van de kosten

1. Zorg dat je je plaats tijdig reserveert

De meeste vrachtwagenchauffeurs hebben de 1e cyclus van 5 nascholingen achter de rug en kunnen met hun nieuw “code95-rijbewijs” veilig de baan op.  Dit nieuwe rijbewijs is 5 jaar geldig en kan vernieuwd worden mits je opnieuw 5 nascholingen hebt gevolgd bij een erkend opleidingscentrum.

Voor deze 2de cyclus heeft de wet enkele verplichtingen opgelegd, waaronder 3 uur individuele praktijk (rijden op de baan) met een erkende trainer.  Gezien het groot aantal chauffeurs en het beperkt aantal erkende opleidingscentra en trainers voor deze praktijkmodule, zullen er vrijwel zeker wachtlijsten ontstaan.  Dat kan tot gevolg hebben je niet tijdig klaar zal geraken voor de verlenging van je rijbewijs. Daarom, reserveer tijdig, dan ben je gerust.

2. Spreid je opleidingsdagen

In het verleden zagen we, dat heel wat chauffeurs wachtten tot het laatste moment om dan 5 achtereenvolgende dagen opleiding te volgen. Tjonge, was dat afzien!  Logisch ook, mensen die niet meer gewoon zijn om in de schoolbanken te zitten en die dan plots 5 dagen aan een stuk les gaan volgen, zien echt af.

Daarom, wij raden je aan om jaarlijks 1 à 2 opleidingsdagen te volgen en dit goed te plannen, zodat je tijdig je 5 nascholingen hebt gevolgd voor de verlenging van je rijbewijs/Code95.

3. Spreid je kosten

Je hebt 5 jaar tijd om de verplichte cursussen te volgen.  Wanneer je jaarlijks één nascholingsmodule volgt, spreid je de kosten en is het financiële plaatje beperkt.

Plan nu reeds uw opleidingen in en verzeker u van uw plaats.
NOA Trainings adviseert u graag

Contacteer ons voor meer info, data & prijzen op 014/39.01.13 (Turnhout) of 011/94.62.51 (Houthalen). Of raadpleeg onze opleidingskalender.

Schrijf je in op de NOA trainings blog

Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail