blijf up to date

CODE95: allemaal gezever!

truck-on-hwy-1615510.jpg

Vind jij de nascholingen voor de vrachtwagenchauffeurs ook allemaal gezever?
Waarom, in godsnaam, moeten vrachtwagenbestuurders die dagelijks op de baan zitten, die al jàren hun rijbewijs hebben, die beter dan wie ook - en zeker dan die oelewapper van een trainer die vooraan in de klas staat! - nascholingen gaan volgen??
Allemaal gezever en alleen maar geldklopperij!

Inderdaad, wanneer je op deze wijze kijkt naar de Code95/Nascholingen en met een dergelijke ingesteldheid jouw chauffeurs naar de les stuurt of, erger nog, zélf met deze ingesteldheid jouw team vergezelt naar de les, dan is het allemaal zever en weggegooid geld. 

Niets zo makkelijk als "huilen met de wolven in het bos", zagen met de massa....

En toch, je kan ook anders kijken naar opleidingen, nl. met de bril van investeren in je medewerkers, want zij zijn het waard.  Investeren in je medewerkers betekent investeren in je bedrijf.
Wanneer je je vandaag de dag profileert als werkgever die oprecht begaan is met zijn team, die professionaliteit hoog in het vaandel draagt en daarbij zelf het goede voorbeeld geeft, zal daarvan de vruchten plukken; immers, wat je geeft, krijg je terug; actie - reactie.

Jouw chauffeurs één dag per jaar van de baan houden, kost geld en de marges zijn al niet groot, dat weten we.  Maar wanneer medewerkers voelen dat je belang hecht aan kennis en professionaliteit en dat hun veiligheid voor jou belangrijk is, zal dat zijn weerslag hebben op factoren zoals teamspirit, engagement, ziekte-/werkverzuim, personeelsfluctuatie, makkelijker vinden van nieuwe mensen.  En dit alles heeft een positieve invloed op de service die je je klanten kan bieden.

Volgens jou puur theorie en gezever?
Wanneer het vandaag in jouw bedrijf allemaal op rolletjes loopt, hoef je niets te veranderen.
Draait het eerder vierkant, is er geen teamgeest en/of is het werkverzuim aan de hoge kant, dan willen wij heel graag eens met je praten over onze mogelijkheden binnen NOA Trainings en NOA Academy.

We zijn er om te helpen, zowel op vlak van opleidingen als op vlak van veiligheids-/bedrijfscultuur.

Ingrid Nys
CEO

Schrijf je in op de NOA trainings blog

Ook interessant voor je vrienden?Deel dit artikelLinkedinMail