Veiligheidsdagen plannen? Maak er werk van!


De winterperiode staat voor de deur, en voor bedrijven in de bouwsector is dit vaak het moment om hun activiteiten te herzien, te evalueren en zich voor te bereiden op het nieuwe jaar. Naast het beheren van projecten en budgetten, is er nog een belangrijk aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien: het plannen van veiligheidsopleidingen en -dagen voor medewerkers. Met deze blog willen we benadrukken waarom het zo cruciaal is om dit zo snel mogelijk aan te pakken, en welke voordelen het met zich meebrengt.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid is altijd een topprioriteit in de bouwsector. Het plannen van veiligheidsopleidingen en -dagen is een kans om de bewustwording van veiligheidskwesties te vergroten en de nieuwste richtlijnen en regelgeving bij te brengen aan uw medewerkers. Een vroegtijdige planning zorgt ervoor dat de opleidingen en/of workshops grondig kunnen worden voorbereid, zodat alles perfect aansluit op uw verwachtingen.

Subsidiemogelijkheden

Een ander belangrijk voordeel van het plannen van veiligheidsopleidingen en -dagen tijdens de winterperiode is dat er vaak subsidies beschikbaar zijn voor dergelijke initiatieven. Overheden en sectorfederaties begrijpen het belang van veiligheid in uw sector en bieden financiële steun aan bedrijven die in hun medewerkers investeren. Door uw opleidingen tijdig te plannen, kunt u profiteren van deze subsidies en uw budgetten efficiënter beheren.

Verbeterde productiviteit

Het plannen van veiligheidsopleidingen en -dagen geeft uw team de kans om hun vaardigheden aan te scherpen, wat zich vertaalt in betere prestaties en projectresultaten.

Medewerkers die goed zijn opgeleid, zijn doorgaans productiever. Ze werken efficiënter, verminderen de kans op onderbrekingen door ongevallen en dragen bij aan een positieve werkomgeving. Het plannen van veiligheidsopleidingen en -dagen geeft uw team de kans om hun vaardigheden aan te scherpen, wat zich vertaalt in betere prestaties en projectresultaten.

Competitief voordeel

Bedrijven die aantoonbaar toegewijd zijn aan veiligheid hebben vaak een competitief voordeel. Klanten geven de voorkeur aan aannemers en bouwbedrijven die de veiligheid serieus nemen. Door uw medewerkers regelmatig bij te scholen en veiligheidsdagen te organiseren, laat u zien dat u zich inzet voor het welzijn van uw team en dat u bereid bent om te voldoen aan de hoogste normen in de sector.

Veiligheidsdag
Veiligheidsdag

Planning en beschikbaarheid

Als u uw veiligheidsopleidingen en -dagen tijdig plant, kunt u ook de beschikbaarheid van trainers en faciliteiten garanderen. De winterperiode kan vaak minder hectisch zijn dan andere tijden van het jaar, waardoor het gemakkelijker is om trainingsprogramma's te organiseren zonder de dagelijkse activiteiten te verstoren.

Conclusie

Het plannen van veiligheidsopleidingen en -dagen in samenwerking met NOA Trainings BV is een kans om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het investeren in veiligheid loont zich op meerdere fronten, van het verminderen van ongevallen tot het verbeteren van de productiviteit en het verkrijgen van een competitief voordeel. Mis deze kans niet en zorg ervoor dat uw team goed is voorbereid op een veilig en succesvol bouwseizoen. Neem vandaag nog contact op met NOA Trainings BV om uw veiligheidsopleidingen en -dagen te plannen. Veiligheid begint hier! 👇

Contacteer ons
Veiligheidsopleidingen
Veiligheidsopleidingen

Meest Recente Posts

Wil je een gedetailleerde offerte? Of wil je hulp om maximaal te profiteren van subsidies?

Je kan met ons beroep doen op de KMO portefeuille en eventueel het sectorfonds.
Neem contact op met ons via +32 (0)14 390 113, of via onderstaand formulier.

reviews

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.3 uit 5, op basis van 40+ waarderingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties.
​​​​​​​Stay UP-TO-DATE!

blog

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij je helpen?

Vragen over onze opleidingen, aanpak of andere zaken?
Stuur ons snel een bericht.