De kracht van goed opgeleide mentoren


Bent u op zoek naar een mentoropleiding? Dan hoeft u niet verder te zoeken! NOA Trainings is al jarenlang een toonaangevende aanbieder van mentoropleidingen in heel Vlaanderen, met samenwerkingen met diverse sectorfederaties.

Een mentor vervult een cruciale rol in het begeleiden en opleiden van stagiairs of nieuwe medewerkers op een professionele en deskundige manier. Dit heeft onmiskenbare voordelen: studies wijzen immers uit dat nieuwkomers die goede opleiding en begeleiding krijgen, veel gemotiveerder zijn, langer in dienst blijven en een grotere toegevoegde waarde bieden aan het bedrijf. Bovendien kunt u als werkgever aanspraak maken op financiële tegemoetkomingen vanuit de overheid.

Met recente wijzigingen in de wetgeving is de mentorpremie vervangen door de premie voor kwalificerend leren. Als bedrijf kunt u een premie van 600 tot 1000 euro* ontvangen wanneer u een jongere binnen het stelsel van alternerend leren minstens 3 maanden op de werkvloer opleidt binnen één schooljaar.

Voor de bouwsector zijn er zelfs extra premies beschikbaar. Na het volgen van onze opleiding ontvangt u een erkend attest, goedgekeurd door Constructiv, waarmee u recht heeft op een premie van 1.000 euro per aangeworven jongere, wanneer die onder de vleugels van een gecertificeerde mentor wordt geplaatst - de zogenaamde BouwIngroeiBaan (BIB). Er zijn een aantal voorwaarden van toepassing, dewelke u kan terugvinden op de website van Constructiv.

Als mentor krijgt u ook de kans om binnen uw bedrijf BedrijfsInterneOpleidingen (BIO) te geven (tot 120 uur per schooljaar per arbeider). Dit geldt niet alleen voor nieuwkomers in het bedrijf, maar ook voor uw collega's, waarbij Constructiv zowel administratieve als financiële ondersteuning biedt. Sinds 2020 kunt u tevens, via het meester-mentor traject, een extra jaarlijkse premie van 1.000 euro per actieve mentor binnen uw onderneming ontvangen. Dit traject biedt u de kans om niet alleen nieuwe/jonge collega's op te leiden en te begeleiden, maar ook vaste medewerkers die van functie veranderen of evolueren.

Het is van onschatbare waarde om een of meerdere mentoren in dienst te hebben, gezien deze voordelen en financiële stimulansen. NOA Trainings is erkend om deze mentoropleidingen te verzorgen. Aarzel niet en schrijf u nu in om te profiteren van de voordelen van goed opgeleide mentoren voor uw bedrijf en uw medewerkers.

*€ 600,00 als de lerende geen vergoeding van de onderneming ontvangt.
*€ 1.000,00 als de lerende wel een vergoeding van de onderneming ontvangt.

Lees hier meer over de inhoud van onze mentoropleidingen en geef uw bedrijf een voorsprong met deskundig opgeleide mentoren.

Ontdek ook zeker onze mentoractie: indien u op de geplande sessie van donderdag 19 oktober min. 2 personen inschrijft, geldt vanaf de tweede deelnemer een korting van 25%!
De plaatsen zijn beperkt!

Mentoractie
Mentor Yoda
Mentor Yoda

Meest Recente Posts

Wil je een gedetailleerde offerte? Of wil je hulp om maximaal te profiteren van subsidies?

Je kan met ons beroep doen op de KMO portefeuille en eventueel het sectorfonds.
Neem contact op met ons via +32 (0)14 390 113, of via onderstaand formulier.

reviews

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.3 uit 5, op basis van 40+ waarderingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties.
​​​​​​​Stay UP-TO-DATE!

blog

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij je helpen?

Vragen over onze opleidingen, aanpak of andere zaken?
Stuur ons snel een bericht.