Hoe organiseer ik een impactvolle Veiligheidsdag?


Hoe organiseer ik een impactvolle Veiligheidsdag?

Veiligheidsdagen zijn een bijzonder effectieve manier om het belang van veiligheid binnen jouw organisatie te benadrukken. Zij bieden immers het ideale platform om interne bewustwording, betrokkenheid en kennisuitwisseling op het gebied van veiligheid verder te vergroten!

Om een succesvolle veiligheidsdag te organiseren, geven we je graag alvast drie tips mee:

  1. Leg de doelstellingen en de doelgroep van de veiligheidsdag vooraf zo goed mogelijk vast. Alleen op die manier ga je de inhoud en het format van de activiteiten perfect af kunnen stemmen op de functionele noden en persoonlijke verwachtingen van de deelnemers.
  2. Plan de veiligheidsdag tijdig in, en stem de invulling ruim van te voren inhoudelijk af met alle betrokken partijen. Dat kunnen interne betrokkenen zijn, zoals leidinggevenden, preventieadviseurs en werknemers, maar zeker ook externe partijen, zoals klanten, leveranciers en externe experten. Zo zorg je voor een waaier aan verschillende perspectieven en ervaringen binnen je organisatie, wat in onze ervaring bijdraagt aan een open leercultuur, brede betrokkenheid en een verrijkende leerervaring.
  3. Vergeet zeker niet om de veiligheidsdag achteraf te evalueren en de daar opgedane observaties, inzichten en leerervaringen regelmatig op te volgen. Zo ga je de effectiviteit en de impact van de veiligheidsdag kunnen meten, en de juiste acties ondernemen om een veilige werkomgeving te garanderen.

NOA Trainings kan je volledig ontzorgen dankzij onze jarenlange ervaring met het organiseren, faciliteren én opvolgen van veiligheidsdagen. Met onze unieke en verrassende maatwerk oplossingen helpen wij jou graag om veiligheidsdagen in te zetten als een waardevol én impactvol instrument om de bewustwording, betrokkenheid en kennisuitwisseling op het gebied van veiligheid nóg verder te verhogen.

Meer weten? 📨 info@noatrainings.be ☎️+ 32 (0) 14 390 113

Image description

Contacteer Ons | NOA Trainings

Wens je meer informatie of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Wil je een gedetailleerde offerte? Of wil je hulp om maximaal te profiteren van subsidies?

Je kan met ons beroep doen op de KMO portefeuille en eventueel het sectorfonds.
Neem contact op met ons via +32 (0)14 390 113, of via onderstaand formulier.

reviews

Tevreden klanten aan het woord

Google totaalwaardering 4.3 uit 5, op basis van 40+ waarderingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties.
​​​​​​​Stay UP-TO-DATE!

blog

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij je helpen?

Vragen over onze opleidingen, aanpak of andere zaken?
Stuur ons snel een bericht.